Фотографија на денот: Пластична тепалка за муви | Панорама | DW | 19.07.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Пластична тепалка за муви

Со пријавувањето на пластичната тепалка во Германскиот завод за патенти пред 65 години шансите за преживување на мувите, комарците и други летечки инсекти рапидно се намалија.

На оваа #ФотографијаНаДенот се гледа цртежот на тепалката за муви од пластика на пронаоѓачот Ерих Шум во пријавата кај заводот за патенти во Минхен доставена на 25 јули 1953 година. 65 години подоцна практичниот убиец на инсекти може да се наде во сите можни форми и бои. Пластичната тепалка за муви е неизоставен дел од секојдневието на луѓето ширум светот.

 

Реклама