Фотографија на денот: Плантажа на божикни елки | Панорама | DW | 21.11.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Плантажа на божикни елки

Речиси еден месец пред Божик во Германија започна продажбата на дрвата кои го красат секој дом за време на големиот христијански празник.

Оваа #ФотографијаНаДенот е направена на плантажата на елки Еделтаненхоф, на Елхе Дитфах. Таму веќе започнаа да „вртат“ моторните пили, и доволно израснатите примероци веќе се испраќаат до продажните места каде добро организираните Германци уште сега сакаат да си го обезбедат најважниот куќен „аксесоар“ за Божик.

 

Реклама