Фотографија на денот: Пешки преку Рајна | Панорама | DW | 06.11.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Пешки преку Рајна

Нискиот водостој на Рајна овозможи на некои делови реката да може да се премине пешки, за многумина вистинска атракција.

Кај гратчето Бинген во покраината Рајнланд Пфалц, реката Рајна толку е пресушена, што шетачите, како што се гледа на нашата #ФотографијаНаДенот, можат преку камења во водата да преминат од брегот до речниот остров, на кој се наоѓа Мојзетурм, некогашна посматрачница и сигнална кула за речните бродови.

 

Реклама