Фотографија на денот: Пешачки премин за кокошки | Панорама | DW | 13.05.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Пешачки премин за кокошки

Овој петел во Ертинген, во германската покраина Баден Виртемберг, ги почитува сите сообраќајни правила и улицата ја преминува на пешачкиот премин предвиден за него.

На улицата постои дури и знак за пешачки премин за кокошки. Знакот, рака на срце, бил само шега на еден од жителите на соседното село, кој забележал дека кокошките и петлите ја преминуваат улицата секогаш на ова место за да се напијат вода од бунарот преку патот.

Реклама