Фотографија на денот: Пеперутка на покрив | Панорама | DW | 08.04.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Пеперутка на покрив

Меѓународната изложба на хортикултура годинава се одржува во главниот град на Кина. Домаќините во Пекинг забрзано ги привршуваат подготовките за свеченото отворање на фестивалот на градинарство.

Церемонија на свечено отворање и на затворање на изложбата треба да се одржи во театарот Гуируи во Пекинг, чија зграда за таа пригода доби посебен покрив- во облик на живописна пеперутка. Светската изложба на хортикултура започнува на 29 април и би требало да биде шаренолика како и оваа гигантска пеперутка.

 

Реклама