Фотографија на денот: Паркот на часовниците | Панорама | DW | 28.10.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Панорама

Фотографија на денот: Паркот на часовниците

#ФотографијаНаДенот од Паркот на часовниците во Диселдорф. Уметничкото дело на Клаус Ринке поставено во 1987 година е тука за да нѐ потсетува дека „Сѐ си има свое време, па и ти драго време“.

24-те часовници во паркот во Диселдорф работат синхронизирано, па сепак - никогаш не можат да се опфатат со поглед сите во исто време. Додека погледот врти од едниот часовник кон другиот, веќе поминало извесно време. Ринке, роден во Ватеншајд, собира часовници. „Треперливата игла на стрелката која покажува секунди е како Господов прст кој ни покажува: овде, сега“, вели уметникот.

Реклама