Фотографија на денот: Парење на штрковите | Панорама | DW | 19.04.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Парење на штрковите

в

Штрковите, кои се веќе вратени од јужните краишта, се парат од почетокот на март до средината на мај. Во германската покраина Бранденбург, според Сојузот за заштита на природата, има повеќе од 1.300 двојки штркови.

Реклама