Фотографија на денот: Панда на компјутерска томографија | Панорама | DW | 14.11.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Панда на компјутерска томографија

Пандата Џиао Кинг во Берлин беше подложена на компјутерска томографија. Седуммина научници и негуватели на животни ја испитуваа мечката тешка 110 килограми која беше под наркоза.

Причина за скенирањето: Џиао има два бубрега со различна големина. Сега со испитување на урината и со компјутерската томографија треба да се утврди дали помалиот бубрег функционира како што треба.

Реклама