Фотографија на денот: Осми март - ден против секојдневието | Панорама | DW | 08.03.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Панорама

Фотографија на денот: Осми март - ден против секојдневието

Осми март некаде се слави и празнува, но ретко каде може да се каже дека е постигната целосна рамноправност на жените, на многу полиња. Борбата уште не е завршена, за милиони жени во светот - ни оддалеку.

Денеска во многу земји се одбележува Меѓународниот ден на жената. Осми март некаде се слави и празнува, но ретко каде може да се каже дека е постигната целосна рамноправност на жените, на многу полиња. А дали е доволен само еден единствен ден за стигнување до целта? Сигурно не. Но можеби доволен за потсетување - борбата уште не е завршена, за милиони жени во светот - ни оддалеку. На #ФотографијаНаДенот: женски протестен марш во Њујорк по повод 8. Март.

 

Реклама