Фотографија на денот: Ориентален тепих од камен | Панорама | DW | 07.09.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Ориентален тепих од камен

Изгледа како вистински тепих, но е направен од мермер, „распослан“ е на Вилхелминскиот мост во пристаништето во Хамбург.

За 27 метри долгиот тепих биле потребни преку 1,5 тони мермерен гранулат во различни бои, кој потоа требало да биде распореден во ориентални мотиви. На скулпторот Франк Раендехен и неговите волонтерски помошници за изработка на „камениот ориентален тепих“ им биле потребни триесетина дена.

 

Реклама