Фотографија на денот: Образование со божја помош | Панорама | DW | 11.02.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Образование со божја помош

#ФотографијаНаДенот направена во Катманду, Непал, во текот на фестивалот Шри Панчами, посветен на божицата на знаењето Сарасвати.

Се верува дека таа помага за успех во образованието. Малото девојче гледа во насока на својот татко додека пишува на ѕидот на храмот Сарасвати.

Овој ден е посебен за учениците и студентите. Тие рано наутро се капат, одат на миса во училиштата, посетуваат храмови. Многу образовни институции организираат посебни молитви наутро со кои се бара благослов од божицата. Многу семејства на овој ден седат со децата охрабрувајќи ги да ги напишат своите први зборови, додека некои фамилии едноставно учат или компонираат заедно.

Реклама