Фотографија на денот: Обединети во премреже | Свет | DW | 09.08.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Свет

Фотографија на денот: Обединети во премреже

Момче во бегалскиот камп Атмех во сириската провинција Идлиб. Освен овцата на оваа #ФотографијаНаДенот нему и на неговото семејство им преостана речиси ништо.

Бегалскиот камп во североисточна Сирија од 2011 година е прифатна станица за сириските бегалци, на кои не им успеало да ја преминат границата кон Турција. Преку 30 илјади луѓе побараа прибежиште во Атмех, половината од нив деца. 

 

Реклама