Фотографија на денот: Незгодна положба | Панорама | DW | 04.08.2020
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Незгодна положба

За многу артисти, светот е завртен наопаку поради пандемијата. Настапите се откажани, а со тоа и приходите. Во Гватемала, циркуските изведувачи апелираа за помош до политичарите на својствен начин.

Пандемијата од циркуските уметници и изведувачите изискува посебни вратоломии: нивните претстави се откажани во многу делови на светот, а така отпаѓа и нивната заработувачка. Во главниот град на Гватемала, артисти од најмалку 30 циркуси бараат поддршка од државата. Оваа акробатка со сопственото тело го изразува она што веројатно многу нејзини колеги го чувствуваат во моментот.

Поврзана содржина

Реклама