Фотографија на денот: Невреме во Германија | Свет | DW | 22.05.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Свет

Фотографија на денот: Невреме во Германија

Кога сѐ ќе се смири... Така веројатно можеме да ја наречеме оваа #ФотографијаНаДенот која го прикажува огледувањето на една маргаритка на капките од дожд на страк од трева.

Фотографијата е направена по бурата „Аксел“ која донесе огромен дожд во централна и јужна Германија. Поплавени беа улици и подруми, а некаде се појави опасност и од прелевање на реките. „Аксел“ сега се движи во насока кон Полска.

 

Реклама