Фотографија на денот: На дистанца од Ван Гог | Панорама | DW | 06.07.2020
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: На дистанца од Ван Гог

Постојат многу актуелни причини за строгите правила за физичка дистанца во изложбените простории, на кои музеите и галериите мора да реагираат креативно.

Таков пример е и оваа мултимедијала изложба во канадската метропола во Торонто, на која посетителите на треба да ја визуелизираат туку можат и да ја почувствуваат агонизирачката осаменост на големиот холандски уметник- Винсент ван Гог.  Одржувањето на физичка дистанца и натаму е едно од главните „оружја“ во борбата против Ковид-19, не само во Канада. Во земјата досега се забележани околу 105 илјади случаи а од Ковид-19 починаа близу 8900 луѓе.

Реклама