Фотографија На Денот: Најстарото големо винско буре во светот | Панорама | DW | 21.11.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Панорама

Фотографија На Денот: Најстарото големо винско буре во светот

На оваа #ФотографијаНаДенот може да се види реставриранто огромно буре за вино во винскиот подрум на дворецот Хоентибинген.

Станува збор за најстарото големо вино за буре во светот. По повеќегодишна реставрација,од јануари наредната година посетителите при посетата на дворецот во местото Тибинген во покраината Баден-Виртемберг повторно ќе можат да му се воодушевуваат на овој раритет.

 

Реклама