Фотографија на денот: Напасник со маска | Панорама | DW | 03.06.2020
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Напасник со маска

Рускиот уметник Анатолиј Коненко кој изработува минијатури, му ставил маска на устата на препариран скакулец.

Овие инсекти не претставуваат само библиска напаст, туку и денес, кога ќе нападнат во огромни роеви, уништуваат посеви и зад себе оставаат оголени површини, што за земјоделците значи огромни загуби и осиромашување, како и опасност од криза со храна и глад. Уметникот со ова дело претставил синтеза на двете зла - скакулецот и коронавирусот, чиј симбол стана заштитната маска.

Гледај видео 01:04

Скакулците завршуваат во тенџере

Реклама