Фотографија на денот: Накитени крави | Панорама | DW | 23.10.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Панорама

Фотографија на денот: Накитени крави

Накитената крава од #ФотографијаНаДенот е само една од десетиците крави кои вака „средени“ минуваат низ Оберид, на Шварцвалд. Сточарите наесен ги симнуваат животните од пасиштата во долината, по што се слави

Инаку, цвеќето е свежо, од регионот. Правилата не дозволуваат китење со вештачко цвеќе. Притоа, најголемиот предизвик за сточарите е да ги симнат животните од планината со украсот на главата, зашто животните постојано се обидуваат да го изедат својот накит.

Реклама