Фотографија на денот: Мост преку замрзнато езеро | Панорама | DW | 27.12.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Панорама

Фотографија на денот: Мост преку замрзнато езеро

Зимата покажува две лица во Германија деновиве. Едно на северот- тмурно и дождливо, но релативно топло и друго на југот на земјата- какво што, впрочем ѝ доликува, студено и бело.

Тоа, второто, вистинско лице на зимата, дефинитивно нуди многу поубави глетки. Оваа #ФотографијаНаДенот е направена токму во јужниот приалпски дел на Германија, во моментот кога жена го преминува мостот преку замрзнатото езеро Елбзе, во близина на познатото зимско одморалиште Гармиш-Партенкирхен.

Реклама