Фотографија на денот: минато и сегашност | Панорама | DW | 24.11.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Панорама

Фотографија на денот: минато и сегашност

Во германскиот главен град сѐ уште можат да се видат трагите на двата система, кои го беа поделиле Берлин повеќе децении.

По падот на Берлинскиот ѕид во 1989 повторно обединетиот Берлин прерасна во модерна метропола. Тука и таму посебно во некогашниот  комунистички источен дел на градот сѐ уште стојат спомениците на поренашниот систем. На оваа #ФотографијаНаДенот снимена на вообичаено тмурен есенски ден меѓу градбите на споменикот на советските војници во населбата Трептов се гледа големата телекомуникациска кула- обележје на модерен Берлин. 

 

Реклама