Фотографија на денот: Марс-мисија во пустината во Оман | Панорама | DW | 29.12.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Марс-мисија во пустината во Оман

Пустината во Оман во февруари наредната година ќе биде тест подрачје за мисија на планетата Марс.

Пет таканаречени аналогни астронаути од Австрискиот вселенски форум (ОВФ) планираат три недели далеку од цивилизацијата под штое е можно пореални услови да ги симулираат условите за работа на Црвената планета. Сличен тест беше направен во 2013 година во северниот дел на пустината Сахара. Оваа #ФотографијаНаДенот потекнува од тој опит и направена е во близина на Ерфуд во Мароко.

 

Реклама