Фотографија на денот: Марс за туристи | Панорама | DW | 20.04.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Марс за туристи

Во пустината Гоби на северозападот на Кина неделава беше отворена симулација на Марс.

За разлика од слични проекти во други земји, ова не е научен проект, туку забава за туристи. За еден од првите посетители, лажниот Марс во пустината Гоби испаднал многу убаво: „Видовме монолит, кратер и пештера. Овде е подобро отколку од она како си го замислувам Марс“, рече еден а13-годишен ученик. 

 

Реклама