Фотографија на денот: Лисица од тикви | Панорама | DW | 03.09.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Лисица од тикви

Во барокните разцветани градини на дворецот Лудвигсбург во покраината Баден Виртемберг се одржува најголемата светска изложба на тикви.

Прекрасните расцветани барокни градини околу дворецот Лудвигсбург во Баден Виртемберг деновиве се претворени во „шума“ - во тек е најголемата светска изложба на тикви во светот, на која од преку 450.000 тикви настанаа животински скулптури и шумски сцени. Подготовката на изложбата траеше еден месец, а фигурите од 600 видови тикви ги создаде уметникот Пит Руге од Клеброн. На #ФотографијаНаДенот: фигура на лисица од тикви на влезот на изложбата.

 

Реклама