Фотографија на денот: Кружни скали | Панорама | DW | 18.05.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Панорама

Фотографија на денот: Кружни скали

Што е поубаво - боите или геометријата? Ова се кружните скали во библиотеката на Бранденбуршкиот технички универзитет Котбус-Зефтенберг (БТУ).

На БТУ студираат околу 7.600 студенти, од кои 2.000 се од странство. Странците се од 111 различни нации, а најбројни се Кинезите, Индијците, Полјаците и Нигеријците.

Реклама