Фотографија на денот: Краткотрајно паркирање | Панорама | DW | 29.10.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Панорама

Фотографија на денот: Краткотрајно паркирање

Возачите во германското гратче Фолках добиваат петнаесетминутно бесплатно паркирање. Доволно е само да се стави песочно часовниче.

На денот на вториот круг локални избори во Македонија, на нашата #ФотографијаНаДенот „изумот“ на градоначалникот на гратчето Фолках, Петер Корнел, за еден локален проблем - краткотрајното паркирање. Може да се паркира четврт час без да се плати, но мора да се стави песочно часовниче на страничниот ретровизор кое истекува по точно 15 минути.

 

Реклама