Фотографија на денот: Корона криза - бродови за крстарење чекаат на рециклирање | Панорама | DW | 15.10.2020
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Корона криза - бродови за крстарење чекаат на рециклирање

Настанаа тешки времиња за големите бродови за крстарење. Од последиците на пандемијата на коронавирус страда целата економија, но посебно е погоден туризмот.

Крстарењето на големите поморски колоси инаку нуди секаков можен луксуз, но богатата, воглавно постара клиентела во доба на пандемија на коронавирус порадо одморот го поминува на копно.

Поради тоа, вишокот на капацитети во оваа бранша, како овие бродови за крстарење всидрени во турското пристаниште Измир, мора да се рециклира. Некогашните луксузни бродови ќе се претворат во суровини за индустријата. 

 

Реклама