Фотографија на денот: Колку се здодевни галебите? | Панорама | DW | 03.12.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Колку се здодевни галебите?

Во секој приморски град на западот на Европа ќе видите знак: „Не ги хранете галебите!“ За тоа има добри причини...

Прво, галебите знаат и сами да најдат доволно храна. Второт, доколку ги храните, ќе ви додеваат цело време. Може дури буквално да ви се качат на глава!. Како на оваа жена на нашата #ФотографијаНаДенот, која шета покрај Амерското езерто (Амерзе) во германската покраина Баварија. За среќа, овде живеат помали видови галеби од оние во приморските градови во Европа.