Фотографија на денот: Келн во светлината на огнометот | Панорама | DW | 23.07.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Келн во светлината на огнометот

Спектакуларниот огномет „Келнер лихтер“ во метрополата на реката Рајна го следеa стотици илјади посетители.

Традиционалната манифестација „Келнер лихтер“, спектакуларниот огномет во Келн, метрополата на Рајна, во саботата вечерта собра стотици илјади посетители. По реката Рајна се движеа 50 осветлени бродови, а главниот огномет, кој траеше 27 минути, стигна од два брода - од нив беа испалени околу 4,7 тони светлечки петарди. Публиката на бреговите се забавуваше и со музички концерти. #ФотографијаНаДенот

Реклама