Фотографија на денот: Калашников претворен во музички инструмент | Панорама | DW | 09.09.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Калашников претворен во музички инструмент

Нежни звуци наместо гласен пукот: Ирачкиот музичар Маџед Абденур го претвори својот Калашников во музичкиот инструмент - лејта

Абденур го чувал оружјето дома за да го заштити семејството во текот на судирите меѓу милициите и екстремистите на ирачките сунитски и шиитски фракции во периодот од 2006 до 2008 година. Откако пушката не ја употребил подолго до десет години, Абденур одлучил да ја претвори во музички инструмент. Во „телото“ на неговата лејта се вградени пушката и една кутија за муниција.

Реклама