Фотографија на денот: Како сардини во конзерва | Панорама | DW | 22.07.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Како сардини во конзерва

Конечно одмор, мир, море, само звук на бранови... Не ако одите во Бенидорм, Шпанија

Туристите во Бенидорм се стискаат како сардини во конзерва, а тоа може добро да се види и на #ФотографијаНаДенот. До крајот на јули во Шпанија се очекуваат повеќе од 39 милиони странски посетители, или 7% повеќе од истиот период лани. Туризмот во Шпанија е важна економска гранка. Но, на некои места, како Мајорка, или во градови како Барселона, на мештаните им е преку глава од масите туристи.

Реклама