Фотографија на денот: Знамето на почивка | Панорама | DW | 02.02.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Знамето на почивка

Впечатлива церемонија, деновиве, секоја вечер се одвива на променадата во најголемиот град во Шри Ланка спроти прославата на денот на независноста.

Сцената од оваа #ФотографијаНаДенот, се повторува секоја вечер на шеталиштето Гал Фејс Грин во Коломбо. Имено на зајдисоцне свечено се спушта државното знаме. И секогаш е тука офицер на воздухопловните сили да го прифати знаемто. Шри ланка за два дена на 4 февруари прославува 71 година од независноста.

Реклама