Фотографија на денот: Златен октомври | Панорама | DW | 17.10.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Панорама

Фотографија на денот: Златен октомври

На оваа #ФотографијаНаДенот прочуениот замок Вартбург во германската покраина Тирингија се капе во есенското сонце.

„Златен октомври“ во Германија. Секогаш кога есента ќе ги покаже своите убави страни во октомври, Германците традиционално милуваат да говорат за „златен октомври“. Така е и деновиве: високи температури, сонце по цел ден, прекрасна пожолтена природа.

Реклама