Фотографија на денот: Златен крст на височина од 3000 метри | Панорама | DW | 07.12.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Панорама

Фотографија на денот: Златен крст на височина од 3000 метри

Највисокиот германски планински врв си ја доби назад неговата знаменитост. Златниот крст кој повеќе недели беше на раставрација, деновиве повторно беше поставен на Цугшпице.

Крстот висок 4,88 метри беше оштетен од кран кој се употребува во изградбата на нова жичница до врвот во близина на Гармиш Партенкирхен. На оваа #ФотографијаНаДенот е забележан моментот во кој специјалистот го прицврстува крстот на надморска височина од 2962 метри.

 

Реклама