Фотографија на денот: Зимска идила како пред еден век | Панорама | DW | 10.02.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Зимска идила како пред еден век

Воз со парна локомотива минува низ снежна долина. Ваква фотографија веројатно можела да биде направена и пред повеќе од сто години. Се разбира црно-бела.

Оваа #ФотографијаНаДенот меѓутоа е направена деновиве во германската област Харц, која како и целата земја веќе неколку денови е цврсто во канџите на повторно разбудената зима. На неа се гледа како возот на Железницата на тесни шини на Харц (ХСБ) минува низ од снег завеаната шума во една долина во овој ридско-планински регион.

 

Реклама