Фотографија на денот: Збогување од цуцлата | Панорама | DW | 19.10.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Панорама

Фотографија на денот: Збогување од цуцлата

За да го олеснат често пророблематичното разделување на малите деца од цуцлите, некои родители во Германија нив ги обесуваат на т.н. „цуцлино дрво“, обично некаде во природа, како на нашата #ФотографијаНаДенот

Оваа #ФотографијаНаДенот е направена во Франкфурт на Мајна, на едно излетничко место на ридот Лорберг. За да го олеснат често пророблематичното разделување на малите деца од цуцлите, некои родители во Германија нив ги обесуваат на т.н. „цуцлино дрво“, обично некаде во природа, до кое по потреба може секогаш да се прошета. Обичајот инаку потекнува од Данска.

 

Реклама