Фотографија на денот: Заштита од сонце | Панорама | DW | 07.07.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Заштита од сонце

Фоката Баби на нашата #ФотографијаНаДенот се штити од сонцето со крем за сончање.

Вработените во зоолошката градина во Бремен ја мачкаат Баби со помада со цинк поради тоа што таа има алергија од сонце. Кремот ѝ помага на 150 килограми тешката фока од Уругвај за намалување на нагонот за чешање, ги задржува УВ-зраците и е отпорна на вода.

Реклама