Фотографија на денот: Заборавено љубовно писмо во старо бенџо | Панорама | DW | 06.09.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Заборавено љубовно писмо во старо бенџо

При реставрирањето на старо бенџо, во него е пронајдено заборавено љубовно писмо од 1946. година кое зборува за невозвратена љубов и едно скршено срце.

Соседската мачка на нашата #ФотографијаНаДенот стои пред два бенџо-инструменти во дворот на хоби-музичар и собирач на инструменти во градот Маркнојкирхен во Саксонија. Со едниот од нив, оној лево, е поврзана интересна приказна. При реставрирањето на инструментот, кој потекнува од 1930 година, во процеп во дрвото е откриено писмо. Било датирано на 17. ноември 1946. година, а го напишала жена по име Ани до својот љубовник, известувајќи го за загубата на својот маж и син, како и за несреќниот живот што го води. Тогашниот сопственик на бенџото очигледно ја напуштил и со тоа ѝ го скршил срцето, а писмото го заборавил во инструментот.

 

Реклама