Фотографија на денот: Елки за слоновите | Панорама | DW | 05.01.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Елки за слоновите

Во Зоолошката градина во Штутгарт, околу 150 непродадени божиќни елки завршија како храна за животните. Свој дел добија и слоновите.

Слониците Цела и Пама во Зоолошката и ботаничка градина во Штутгарт, на #ФотографијаНаДенот, пост фестум добија „новогодишно мени“. Околу 150 непродадени божиќни елки завршија како храна за различни видови животни.

Слоновите, како што велат чуварите, не се многу одушевени од „сезонскиот“ специјалитет, но сепак не го одбиваат.

 

Реклама