Фотографија на денот: Езерце под мраз | Панорама | DW | 22.01.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Езерце под мраз

Зимата во Германија започна релативно благо и умерено, па следуваше обилен снег во јужните делови, а овие денови се наѕира „ледено доба“. Температури во длабок минус, утрински мраз, лизгави патишта...

...замрзнати езерца, како ова на нашата #ФотографијаНаДенот. Станува збор за таканаречен зол. Кружни и овални езерца кои во северниот дел на Германија постојат уште од вистинското ледено доба пред 12 илјади години. Тие се законски заштитени како природно богатство и им служат како прибежиште на ретки видови животни и растенија.

 

Реклама