Фотографија на денот: „Евакуација“ на лебедите | Панорама | DW | 09.08.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: „Евакуација“ на лебедите

Вонредна ситуација во Хамбург- поради жештината, алстерските лебеди, еден од градските симболи, се „евакуирани“ привремено во зимското престојувалиште, откако неколку од нив умреа.

Вообичаено, секоја година лебедите од реката Алстер се носат во зимското престојувалиште кога ќе застуди, во зима. Но, овојпат тие се принудно „евакуирани“ среде лето, поради жештините. #ФотографијаНаДенот: пренос на 40-тината лебеди во вештачката акумулација во Епендорф, откако изминатите денови, се претпоставува поради жештината, угинаа четири од овие птици.  Температурата на Алстер, притока на Елба, се искачи на 27,5 степени Целзиусови.

 

Реклама