Фотографија на денот: Дедо Мраз без брада | Панорама | DW | 29.12.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Дедо Мраз без брада

Дедомразовците кои го посетуваат бразилското училиште за дедомразовци имаат вистински бради.

Брадите традиционално се бричат на крајот на божиќните празници. На многумина им олеснува, зашто заедно со брадата, исчезнува и чешањето. Ритуалот се вика „Барбас де Мољо“, а во него ужива и Сајмон Клаус на нашата #ФотографијаНаДенот.

Реклама