Фотографија на денот: Даброва белја | Панорама | DW | 05.01.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Даброва белја

Животните со остри заби до пред некое време во Баварија важеа за изумрени. Сега тие се враќаат на голема врата. Се зборува за инвазија.

Дабрите повторно го освојуваат Минхен. Оваа #ФотографијаНаДенот е направена во близина на главниот град на германската покраина, на брегот на реката Исар. Ова изделкано дрво е всушност дело на еден од локалните дабри. Се смета дека во моментов нивната популација во Баварија достигнала 60-тина животни. 

 

 

Реклама