Фотографија на денот: Гуливер од песок | Панорама | DW | 16.08.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Гуливер од песок

Оваа рака е само дел од огромна скулптура на Гуливер, направена на Меѓународниот фестивал на скулптури од песок во Израел.

Џиновска рака која изгледа како да ќе го дофати алатот со чија помош е создадена: оваа #ФотографијаНаДенот е направена на првиот Меѓународен фестивал на скулптури од песок кој се одржува во израелскиот град Ашкелон. Таму посетителите имаат прилика да видат навистина интересни дела. Раката инаку е дел од огромната песочна скулптура на Гуливер, лик од познатиот роман на Џонатан Свифт. Фигурата е висока два, а долга е девет метри. 

 

 

Реклама