Фотографија на денот: Глуварче | Панорама | DW | 17.05.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Панорама

Фотографија на денот: Глуварче

Ова што го гледате на #ФотографијаНаДенот не е вселенски објект, туку глуварче кое се сонча на ливада во Бранденбург.

Секоја семка на расцутеното глуварче има мало чадорче. Од ветрот семето се одвојува од чадорчињата и се вее низ воздухот.