Фотографија на денот: Гласање кај пингвините | Панорама | DW | 24.05.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Гласање кај пингвините

Не, не се работи за изборите за Европскиот парламент. Фотографијата е направена за време на гласањето за изборите во Австралија. Австралискиот тим научници на Антарктикот на овој начин го оствари своето граѓанско право

Ова е веројатно најјужната гласачка кутија во светот. И многу веројатно- најстудената. Сместена е на Антарктикот. Таму се наоѓа австралиската истражувачка станица Дејвис. Научниците и вработените во неа токму тука го дадоа својот глас на парламентарните избори во Австралија.  

Реклама