Фотографија на Денот: гигантска ветерница | Панорама | DW | 03.11.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Панорама

Фотографија на Денот: гигантска ветерница

Во Германија профунционира највисоката ветерна турбина за производство на електрична енергија во светот, некогаш поставена на копно.

Гигантската ветерница достигнува вкупна височина од 246,5 метри додека само нејзиниот јарбол е висок 178 метри. На оваа #ФотографијаНаДенот се гледа и кранот кој служеше за поставување на највисоката ветерна турбина на копно во светот. Таа се наоѓа во местото Гаилдорф во германската покраина Баден-Виртенберг.

 

Реклама