Фотографија на Денот: Германците и љубовта кон олдтајмерите | Панорама | DW | 09.04.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на Денот: Германците и љубовта кон олдтајмерите

Тие се убавци и и вистинска скапоценост за нивните сопственици. Олдајмерите се сѐ почеста глетка на германските улици.

Паралелно со растечката куповна моќ на населението, расте и бројот на олдтајмери во Германија. Согласно тоа сѐ почести се и смотрите на старите добро очувани автомобили. Една од нив е и панаѓурот на олдтајмери и делови за нив во Дрезден, кој годинава се одржа по осми пат. На оваа #ФотографијаНаДенот во преден план е еден олдтајмер на БМВ од моделот Дикси кој „гордо“ крстосува по улиците на Дрезден.

 

Реклама