Фотографија на денот: „Гаражи“ за детски колички | Панорама | DW | 26.01.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: „Гаражи“ за детски колички

Сѐ поголем број станбени заедници во покраината Саксонија се одлучуваат за поставување посебни боксови со можност за заклучување пред зградите, во кои можат да се сместуваат детските и инвалидските колички.

Детските колички обично стојат во ходниците и претсобјата и често го попречуваат движењето на станарите. За да се спречи тоа, сѐ поголем број станбени заедници во германската покраина Саксонија се одлучуваат за поставување посебни боксови со можност за заклучување пред зградите, во кои можат да се сместуваат детските и инвалидските колички. На #ФотографијаНаДенот: детска количка пред ваква „гаража“ во Лајпциг.  

 

Реклама