Фотографија на денот: Вотка-бомби | Панорама | DW | 27.02.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Вотка-бомби

Против студот секој си има свој рецепт - во еден киоск во квартот Санкт Паули во Хамбург за загревање се препорачуваат т.н. „вотка-бомби“.

Сопствениците на клубовите и жителите се жалат дека Санкт Паули се променил во последните години, и тоа на полошо. Според нив, една од главните причини за влошувањето на атмосферата е продажбата на евтин алкохол.

Реклама