Фотографија на денот: Божиќна елка пред Бранденбуршката порта | Панорама | DW | 30.11.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Панорама

Фотографија на денот: Божиќна елка пред Бранденбуршката порта

Божиќната елка веќе е поставена на Парискиот плоштад пред Бранденбуршката порта во Берлин.

Уште без светилки и лампиони, но божиќната елка веќе е поставена на Парискиот плоштад пред Бранденбуршката порта во Берлин. 17 метри високото дрво потекнува од еден расадник во Вернбург, покраината Тирингија, еден од 7.000 производители во Германија, кои не стигнуваат да ја покријат побарувачката од преку 23 милиони природни елки за божиќните празници, па дел се увезуваат и од Данска.

 

Реклама